Kwaliteitsindeling kunstkerstbomen

Schaal van 5 sterren op basis van de kwaliteit

Om onze assortiment gemakkelijk met elkaar te kunnen vergelijken maken we gebruik van een 'sterren'indeling. Hierbij zijn 5 sterren de hoogste score en 1 ster de laagste. Aangezien wij alleen o.a. kunstkerstbomen verkopen waar wij achter staan bieden wij geen bomen aan lager dan 2 sterren.

5 sterren : de zijn de mooiste kunstkerstbomen (of kerstmis versiering)  die wij in ons assortiment hebben en zijn afgewerkt met PE takjes, Deze artikelen hebben stuk voor stuk een zeer natuurlijke uitstraling en 'voelen' ook echt aan. Daarnaast, zijn deze bomen in 99% van de gevallen gemakkelijk opvouwbaar (scharnierconstructie) en hebben ze een hoge tot zeer hoge dichtheid van het aantal takjes.

4 sterren : de kunstkerstbomen (of kerstmis artikelen) kenmerken zich in deze categorie door een zeer hoge kwaliteit (vaak afgewerkt met PE of een luxe PVC) en zijn vaak opvouwbaar (dit kan je controleren bij de producttekst, let daarop als je dit belangrijk vind). De dichtheid van de boom is een slag minder dan de 5 sterren categorie maar dit zie je dan ook terug in de prijs.

3 sterren : Waar voor je geld (!) hoge kwaliteit kunstkerstbomen (of kerstmis artikelen) voor een scherpe prijs. De bomen kunnen afgewerkt zijn met PE maar vaak is dit PVC. Nog steeds zijn de bomen natuurgetrouw maar om de prijs te drukken zijn er minder takjes gebruikt bij deze bomen.

2 sterren : Onze goedkope lijn waar je veel kunstkerstboom krijgt voor weinig geld. Het gebruikte materiaal is PVC en van mindere kwaliteit dan die van 3 sterren en hoger. Daarnaast, is de constructie of hook-on (ingehaakt in de stam) of zijn de takken vast een het boompje (als het formaat beperkt is). De dichtheid is ook een stuk minder om zo de kunstkerstboom goedkoop te kunnen aanbieden.

1 ster : Dit zijn kunstkerstbomen van de allerlaagste kwaliteit. Wij hebben ervoor gekozen deze niet aan te bieden omdat we hier niet achter staan.


Criteria kwaliteitsindeling

Deze kwalificatie is ism met onze leverancier tot stand gekomen en bestaat uit de volgende criteria:

Materiaal : wat is is het gebruikte materiaal voor de takjes, is dit PE (de hoogste kwaliteit), luxe PVC of een lagere kwaliteit PVC.
Constructie : is de boom gemakkelijk opzetbaar (scharnierconstructie en dus gemakkelijk opvouwbaar) of heeft de kunstkerstboom een insteekconstructie (wordt ook wel hook-on genoemd en hier worden de takken ingehaakt in de stam).
Dichtheid : aantal takjes wat gebruikt wordt (dit bepaald de 'dichtheid' van de kunstkerstboom - is de boom mooi vol)

We hebben het aspect met of zonder lampjes expliciet buiten deze beoordeling gelaten omdat niet iedereen op zoek is naar kunstkerstbomen met verlichting. Natuurlijk, het gemak bij ingebouwde verlichting spreekt voor zich en de draadjes zullen mooi zijn weggewerkt maar er zijn inmiddels ook genoeg mooie oplossingen voor achterafinbouw. 
 
Let op : alle kunstkerstbomen met lampjes maken gebruikt van het opvouwbare, scharnier systeem - dit is, naast het voordeel van de lampjes zelf, ook een belangrijke reden waarom veel mensen toch voor een kant en klare kunstkerstboom kiezen met lampjes die elk jaar gemakkelijk op te bergen is.
 
 

Een mooie volle kerstboom of juist niet?

Afsluitend, het resultaat van elke kunstkerstboom is zeer afhankelijk hoe je de boom opbouwt. Hoe meer tijd je besteed aan het uitvouwen van de takjes, hoe mooier het eindresultaat. Dit zal de eerste keer meer tijd kosten dan de jaren erop.

Mocht je naar aanleiding hiervan nog vragen hebben neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder om een juiste keuze te maken.